Islami, Krishterimi dhe Thirrja Sataniste

Islami, Krishterimi dhe Thirrja Sataniste

Xhemis Stafa

Të ndodhur para fakteve të situatës globale, konstatojmë se manipulimi masiv i njeriut ka arritur majat e tij.Ndryshe nga dje, që manipulimin e merrte përsipër thashethemi, sot atë e mbart media duke e shpërndarë në mynyrë spektakolare në ēdo mendje dhe zemër.Jo më kot ajo është quajtur pushteti katërt.Njeriu i sotëm materialist është i predispozuar ti besoj më shumë asaj se sa Krijuesit të tij. Dashje pa dashje ai e ka hyjnizuar median duke rënë pre e magjisë së saj.Njerzit janë kthyer në robotë që telekomandohen nëpërmjet ekranit.Ndonëse në këtë shkrim nuk kam qëllim që të sulmoj teknologjinë apo median, porse doja të trondisja fort llogjikën që ēdo gjë ta përvetësoj me kriter.Pa një kriter dhe pa një sistem vlerësimi njeriut të thjeshtë do ti duket ēdo gjë mrekulli qoftë ajo e mirë apo e keqe.

Duke parë situatën ku ndodhet populli jonë, i lodhur nga vuajtjet e jetës komuniste, i vuajtur nga pesha e diktaturës dhe pasojave të saj, e më pas i vuajtur nga varfëria dhe dëshira për të qenë i lirë, ai kaloi fazat e ecurisë kulturore sikurse ai kanguri me kërcim.Ku në xhep mban pjellën e tij kurse kërcimi i tij kalon pengesat kohore.Ndoshta gjahtarët e etur për lekurën e tij të thatë dhe për xhepin e tij të thellë mundohen ti venë lakun në fyt.Është pikërisht ky xhep ai që do ti ruajë financat e tyre ose vendin e ngrohtë pavarsisht dhimbjes të rrjepjes së lëkurës.

Duke dashur të mos kaloj në fabulën njerzore unë do doja ti tërhiqja vëretjen ēdo shqiptari.
Kujdes! Sot më shumë se kurrë po dëshirohet që tradita jote e kaluar të ērënjoset prej teje.Kjo për të vetmin qëllim se kjo traditë përbën vlerë dhe virtyt ndryshe nga ciftja e gjuetarit.Shumë Don Kishotë ose San(&)co Panco po luajnë me shpirtin dhe besimin tënd për të ēuar në ujërat e mullive me erë.Janë këto mullinj që e shpesh herë mundohen ta ēojnë energjinë e tyre për ē’orientimin tënd shpirtëror dhe mendor.

Mirëpo mulliri ngelet mulli dhe sa të dojë ta shfrytëzojë ujin për energji prapë ai nuk ia ndryshon dot rrjedhën atij.E pra uji nuk është farë që mulliri e bluan dhe ia shëndërron fizionominë .Uji ka vetitë e tij transparente, përcuese dhe është i domosdoshëm për etjen tënde. Është ky ujë që kemi nevojë fizikisht dhe shpirtërisht.Ushqimi i shpirtit është ai që vezullon dhe furnizon papushim indetitetin tënd.Ai është burimi i mirësive dhe gjallërësisë trupore.
E ndoshta shumë prej jush mund ta kenë kuptuar se kush është ky “Ujë”.Shumë të tjerë e shijojnë atë, shumë të tjerë jetojnë të etur, kurse pjesa tjetër i duket se po i afrohen dhe i zgjasin duart drejt tij, mirëpo ajo është vetëm një hipnotizim diell-shkretëtirë.

Pikërisht kjo është feja.Ndoshta shumë prej jush e kanë shijuar ëmbëlsinë e saj në zemër e shumë të tjerë rendin në orbitat e iluzioneve.
Shqipëria vendi i bëmës ateiste, vendi i shkretëtirës shpirtërore për 40 vjet.Ku i shkatarruan xhamiat e besimit dhe u ngritën bustet e idhujtarisë.Drejtësia e Zotit nuk vonoi.Ajo e shkriu akullnajën e saj në temperaturën “90o”. I rrëzoi bustet e idhujtarisë dhe ngriti përsëri simbolet e besimit.Mbas kësaj shkretëtire ateiste, ēeli lëndina e besimit bashkë me lulet e tij.U përhapën erërat e saj në horizont dhe krejt papritur shkaktoi alergjinë ndaj atyre që nuk e durojnë dot kundërmimin e aromës.Pavarsisht se kjo aromë ishte natyrale, ishte e brishtë dhe pa badigard horizontal iu sulën misonarët “antiambientalistë” si të tërbuar për ta shëndërruar jo më në një shkretëtirë por në një ndërtesë betoni.Ku “hekuri” është konstrukti i tij dhe “makineritë teknologjike” ato që i japin formë.

Misioni ishte i vetëm. Zhdukja e tiparit aromatik i cili mund të përmbytë Europën e betonuar.Kjo sepse vështrimi gjeografik ku dallgët e detit përhapin aromën, mund tia prishi shëndetin ndonjë kolltuk-betoni.Nuk e kuptoj pse e kanë kaq frikë këtë aromë shqiptare islame në gadishullin ballkanik.Ndoshta shumë prej tyre janë mësuar me erën e ēobenjve e temjanëve dhe nuk e durojnë dot që kjo erë t’ua vaksionojë shpirtin .
Janë mësuar që të rrinë në robërinë e katranit laiko ateist apo të ndonjë bime industriale OMGJ, greko-romake.

Shqiptarët, ky popull me kulturën më të lashtë ballkanike e pranuan islamin jo si imponim.Ja se ēfarë shkruan kryetari i arbërorëve Aristidh Kola në Greqi në librin e tij “Arvanitët” Athinë 1986, “Ndërrimi i fesë së shqiptarëve me anë të dhunës është pjellë e fantazisë dhe shpikje e murgjëve dhe nuk është aspak e hijshme që ta pretendojnë këtë historianët”.

Unë mendoj se shqiptarët ishin aq të zgjuar sa midis alternativës trinitare të zgjidhnin atë monoteiste.Midis hynizimit të profetit Jezus dhe hyjnizimit të Krijuesit, Zotit të tyre, ato zgjodhën urtësisht Monoteizmin Islam.Nuk kishte rrugë tjetër për intelektin e tyre të mrekullueshëm.Nuk kishte rrugë tjetër për logjikën e shëndoshë dhe zgjuarsinë që i po jua afronte historia. Ato e lanë paganizmin kur panë se ai ishte i kotë dhe i pavlerë.Ato e lanë krishtërimin kur e panë se folozofia e tij ishte e përbashkët me politeizmin greko-romak.Ato zgjodhën bukur midis 1/10 e kishës dhe 1/40 e “xhamisë”.Zgjodhën lehtësimin ekonomik dhe atë shpirtëror.Ato zgjodhën, gjeopolitikën e pushtetit.Zgjodhën pushtetin musliman i cili në kohët e asimilizimit sllav ishte një dorë e dhënë miqësisht për të dalë nga gropa s(k)llavo-helene.Ato e ripërtërinë kombin dhe vlerat e tij, por këtë herë me forcën e monoteizmit shpirtëror, pushtetit politiko-rajonal dhe zgjedhjes së përkryer optimale.

Këto pra ishin disa nga shkaqet kryesore të zgjuarsisë së tyre.

1)Ku midis Njëshmërisë Islame dhe Trinitetit Kristian të zgjidhnin kualitetin para kuantitetit.
2)Ku midis 10 % që i jepni taksë kishës dhe 2.5% që i jepnin taksë shtetit për të varfërit të zgjidhnin bamirësinë sociale, fuqizimin dhe kursimin ekonomik të tyre.
3)Ku midis partneritetit me Shtetet e Bashkuara të Mesjetës (I.Kadare) dhe shteteve provinciale fqinje ,ato zgjodhën partnerin e kohës.
4)Ku midis vëlla-vrasjeve midis tyre për hirëëë të interesave Bizantino-Romake ato u unifikuan në Shqiptaro-Muslimanë duke qenë vetë drejtues dhe pushtetarë të vendit të tyre.

Mirëpo të katër këto faktorë që Zoti i caktoi dhe i vendosi për ne shqiptarët sipas faktorit kohë-vend ishin pothuajse determinuese për popullin tonë.

Nuk ka pasur dhuratë më të madhe ky popull sesa dhurata shpirtërore islame prej të cilës lindën filizat e traditës dhe kulturës folklorike shqiptare.Filiza të cilat ruajtën indetitetin tonë shqiptar ndër shekuj nga rreziku i asmilimit sllavo-helen.
Ishte islami ai i cili formoi traditën dhe të gjitha virtytet themelore njerzore tek shqiptarët.
a)Themeloi virtytin kryesor Monoteizmin dhe adhurimin e një Zoti të vetëm
b)Themeloi moralin e veshur aq bukur sa dhe sot e kësaj ditë kostumet e tij i shërbejnë enciklopedisë sonë.
c)Themeloi kodet dhe zakonet sociale e të gjithë gjinisë burrërore dhe femërore.
d)Themeloi njeriun shqiptar me të gjitha karakteristikat e tij dalluese nga popujt e tjerë.
e)Themeloi krenarinë e të qenurit shqiptar besimtar.

Mirëpo dikush “numrat” dhe “gërmat” e rënditura më lart me aq mund për shumë shekuj nga shqiptarët dëshiron ti prishë dhe ti zëvëndësojë me mjegullnajën e tij trinitare dhe imorale.E për këtë, ka vënë në lëvizje ēdo gjë, që nga qëniet e asfiksuara mbas parasë dhe pushtetit e deri tek mega mediat politike dhe elektronike.Kjo për fatin e keq të shqiptarëve dhe gjendjes së tyre shpirtërore dhe ekonomike, mbas thatësirës ateiste, e cila ua brejti shpirtat përbrenda si një krimb .Ua zhduki sistemin e vlerësimit dhe kriterin e së vërtetës me dhunë .

Të ndodhur para këtij tranzicioni njerzor, shpirtëror dhe ekonomik, të ndodhur para halleve të jetës shqiptarët dita-ditës bien pre e thirrjeve cifute . “Barabën lironi dhe Jezusin vriteni”(Luka 23/18).Jezusi ky profet i Zotit i lindur mrekullisht nga fuqia e Zotit dhe fjala e Tij “Bëhu”, u bë mallkim për hipokritët ēifutë.Mendjet e thjeshta njerzore në këto kohë pas-ateiste nuk janë në gjëndje të arsyetojnë dhe analizojnë se ēfarë ju ofrohet sot nga misionarët fëmijë-vetvrasës jahovistë dhe nga ato qindra shoqata kryqëzatash që bredhin derë më derë për të shpërndarë politeizmin.
Nuk dua të bëj në këtë pjesë një analizë teologjike pasi ajo ndoshta do ta thotë fjalën e saj më vonë.Këtu desha të flas për manipulimin e mendjeve dhe shpirtave. Jo më kot përmenda manipulim priftërinjve hebrej ndaj turmës.Sepse n.q.s. hebrejtë e mallkuar zgjodhën hajdutin, midis Barabës dhe Profetit Jezus.Shqiptarët, populli i shquar për zgjuarsi nuk do ta bëjnë këtë gabim.Ato do të zgjedhin nderin, moralin dhe besimin tek profetët e Zotit para se të vlerësojnë, idhujtarinë politeiste dhe degjenerimin.

Ato tashmë e kanë bërë zgjedhjen e duhur, mirëpo kjo zgjedhje e cila është trullosur pak nga mësimet ateiste të një dekade dhe ka nevojë për ripërtëritje. Ripërtëritje e cila mund të vijë me dituri dhe vepra. Shqiptarët muslimanë e kanë detyrë imediate mësimin qoftë dhe elementar të fesë së tyre Islame.Kjo për shkak se “armiku jonë është padituria” dhe kjo padituri mund t’ju ēojë në labirinthet e saj me qëllim që të humbim rrugën e drejtë hyjnore.

E kam quajtur këtë temë thirrja sataniste duke u bazuar në një histori biblike për t’ia përshtatur realitetit shqiptar.Iu referova biblës jo sepse kurani nuk ka shembuj të tillë apo se bibla përbën mosbesim total për ne muslimanët, porse kur njeriut i flet me gjuhën e besimit që ato propagandojnë ndoshta të kupton më mirë dhe ndoshta pendohet.

Jezusi dhe Djalli

Djalli e çoi sërish mbi një mal shumë të lartë dhe i tregoi të gjitha mbretëritë e botës dhe lavdinë e tyre. 9. Dhe i tha: Unë do të ti japë të gjitha këto, nëse ti bie përmbys para meje dhe më adhuron. 10. Atëherë Jezusi i tha: “Shporru Satan”, sepse është shkruar: Adhuro Zotin, Përëndinë tënde dhe shërbeji vetëm Atij. 11. Atëherë djalli e la dhe ja, u afruan engjëjt dhe i shërbenin.” (Mateu 4/ 8-11)

Nuk e zgjodha më kot këtë citat biblik pa dashur të analizoj misionarizmin derë më derë të krishterëve.Ajo që dua të tërheq vëretjen sot, bashkë-besimtarëve të mi muslimanë shqiptarë është që të kenë kujdes nga striptizmi shpirtëror që bën ndonjë politikan shqiptar në kancelaritë Europiane ose të ndonjë trakti apo thirrje tinzare, që ndërrimi i fesë është determinant për futjen tonë në Bashkimin Europian apo të ndonjë qendre studimesh për sigurinë kombëtare e cila predikon për islamin shqiptar dhe vetë përdor “akide tekfiri” kundër muslimanëve ose merren me mynyrë “inteligjente” me “musteqet e Celos” dhe lavdërojnë “mjekrrën e Odisesë”.Është Odisea ai që na ka futur “Kalin e Trojës” dhe si jashtqitje dita ditës lëshon ushtarët e tij. Duke bërë një sy qorr, cikllopët shqiptarë i lënë të veprojnë këto ujqër me lëkure delesh për të na sllavëruar si “Troja Helenën”. Pse nuk shikojnë “Kalin e Trojës” por merren me “Kalin e Skenderbeut” ?Apo Santaklausi ju dërgon peshqeshe çdo fund viti.

Pikë së pari, doja të theksoja se çdo shqiptar dëshiron futjen e Shqipërisë në Europë qoftë ky musliman apo krishter, dhe indetiteti musliman i shqiptarëve nuk përbën asnjë rrezik për këtë sepse Europa nuk është ndonjë lobing i krishter megjithë deklaratën e ndonjë politikani oriental(T.O).Filozofia e europës është laike dhe po kështu bazat e saj.Mund të themi me plotë gojë se ajo është një perandori materialiste sekulare.Megjithëse futja e Shqipërisë në Europë përbën privilegj ekonomik, por kurrësesi nuk do ta thoja këtë për aspektin shpirtëror.Meqë Europën apo ndonjë shtet tjetër i kam përkufizuar si perandori materialiste sekulare kjo nuk do të thotë që shqiptarët pavarsisht tranzicionit të tyre ekonomik të bëjnë dhe ato striptizëm shpirtit të tyre për të zbukuruar trupin.Ato do ti ngjanin tubave të stufës ku varaku nga jashtë i shkëlqen ndërsa bloza përbrenda i nxin.Ne dimë ta vlerësojmë të bukurën materiale por më shumë vlerësojmë të bukurën shpirtërore ashtu sikurse Jezusi refuzoi pasuritë botërore në këmbim te besimit të Zotit.

Mbasi shqiptarët ia prishën djallit mashtrues shtëpinë në 1990, për ti marrë hak për prishjen e fesë gjatë 40 viteve, djalli është kthyer këto kohët e fundit jo më si një banor autokton, por si një “refugjat kinez” për të lëshuar ndonjë kushtrim për emigrim klandestin përtej kufijve detar ose tokësor.Pavarsisht se shkrimin e tij mund t’ia shkruaj ndonjë gazetar, shkrimtar, poet, artist, ose politikan ai prapë mbetet djallëzor.Ai hudh një kushtrim tendecioz dhe të padenjë për ta ballafaquar me faktet e besimtarit.

Ishte Djalli ai që i afroi Jezusit botën materialiste, me kushtin e adhurimit të tij.Jezusi midis botës materialiste dhe adhurimit të Zotit zgjodhi atë që gjithsecili prej nesh duhet të zgjedhi, duke i thënë djajve shporruni.Mirëpo adhurimi ndaj djallit nuk është i personifikuar vetëm ndaj qënies së tij, por adhurimi ndaj djallit bëhet sa herë që në vënd të Zotit adhurojmë idhuj të hyjnizuar nga vetë njeriu. Adhurimi ndaj djallit bëhet shpesh herë nga njerzit ku në vend të Zotit adhurojnë paret($-?), profetët, njerzit e mirë, tokën, yjet apo statujat e bamirësisë shurdh-memece.Ky është qëllimi i djallit, largimi i njerzimit nga adhurimi i Zotit dhe futja e tij në errësirën e politeizmit.Ndoshta ju këtë thirrje e keni dëgjuar shpesh me nocione tangente apo të drejtëpërdrejta.Ju e keni dëgjuar thirrjen sataniste për ndërrimin e fesë nga shqiptarët me arsyen e futjes në Europë.Disa politikanë apo shkrimtarë mendojnë ta injektojnë në mendjen e shqiptarëve këtë me shprehjen “paç fatin e kurvës” duke kërkuar lavazh shpirtëror, gjoja për fatin e këtij populli. Por të mos harrojnë se ky popull nuk ka cilësi kurvash, por ka shpirt të pastër dhe nuk e dëshiron “sidën”.Ndoshta është pak “qefli” dhe i ka përzemër haremet greko-serbe por nuk është kurrë popull pervers.
Jezusi profeti i ndershëm i Zotit ia dha përgjigjen. “Shporrru Satana. Është shkruar adhuro Vetëm Zotin Një.” (jo trininë)

E tillë duhet të jetë përgjigja e shqiptarëve.Shporruni djaj dhe imoralë.Ne nuk e shesim besimin monoteist, nderin, dinjitetin dhe moralin për postet dhe bordellot materialiste.Sepsë është shkruar në çdo zemër njeriu dhe është skalitur në çdo mendje shqiptari se “Nuk meriton të adhurohet asgjë në këtë botë përvec Zotit” dhe se ne ndjekim rrugën e profetëve të Tij. Ndjekim rrugën e Ibrahimit, Musait, Jezusit dhe Muhamedit a.s që i thanë shporru satanait dhe të gjithë me përkushtim e adhuruan Zotin. Kur ato e adhuruan Zotin Një dhe të pashok, lindi në zemrat e tyre lumturia. Dinjiteti i tyre shpërtheu në mbarë botën.U largua Djalli prej tyre dhe Ëngjëjt i shërbyen.Formuan ato mbretërinë hyjnore dhe e robëruan mbretërinë materialiste.A nuk ishte Sulejmani(Solomoni) ai profet që djajt(xhindët) punonin për të dhe ndërtonin simbolet e mbretërisë hyjnore! Ky është suksesi, ta përdorësh materialen për të fituar kënaqësinë e Zotit dhe jo kënaqësinë e njerzve.Prandaj Jezusi tha:-

Por Jezusi u kthye dhe i tha Pjetrit: “Shporru prej meje, o Satan”! Ti je një skandal për mua, sepse s’ke ndër mend punët e Zotit, por punët e njerëzve“.(Mateu 16/23)

Pavarsisht se ato që thërrasin me këto thirrje janë bashkëkombësit tonë kjo nuk do të thotë që ne ti lemë ato nën sinfoninë e tellalleve.Ne duhet ti tregojmë atyre që të mos bëhen skandal e mos të kenë qëllim final punët e kësaj botë, interesin e tyre post-para dhe të lënë mbas dorë kënaqësinë e Zotit.Pavarsisht se i kemi ne fis, miq, bashkëkombas ato meritojnë të njëjtën përgjigje.

Duke parë të gjithë këtë re anti islame në telallollinë e mediumeve shqiptare jam padyshim i sigurtë se Judat po shtohen sikurse dhe djajtë mbrapa skenave dhe kuintave “teatrore”.Djalli po shfrytëzon pabesitë e Judave duke futur mikrocipet në trurin e tyre.

Atëherë e quajtur Iskariot që ishte një nga dymbëdhjetët(Luka 22/3)

Pra nuk duhet që ti lemë Satanajt dhe Judat që ta na shesin shpirtat tonë për 30 sikla.Nuk duhet ti lemë këto Jud-enj që mbas shitjes të pendohen se atëherë cfarë kuptimi do kishte.Ne duhet ti tregojmë atyre se Europa nuk është “arë pocari”.

Atëherë një nga të dymbëdhjetët, me emër Judë Iskarioti, shkoi te krerët e priftërinjëve,dhe u tha atyre: “Sa do të më jepni që unë t’jua dorëzoj?”. Dhe ata i numëruan 30 sikla argjendi.Dhe qysh atëherë ai kërkonte rastin e përshtatshëm për ta tradhtuar.(Mateu 16/14-16)

Do të ishte fatale tradhëtia e tyre ndaj bashkëkombësave muslimanë.Do vijë një ditë dhe ato do pendohen sikurse çdo Judë botëror është penduar.Ato mos mendojnë së thesari i tyre do të shtohet duke shitur fenë ose shpirtat e tyre.Pavarsisht se shokët e tyre ballkanikë e krijuan varrezën e holokaustit bashkëkohor.Ne shqiptarët jemi ndryshe dhe duhet të dimë të sillemi me njëri tjetrin, sepse jemi popull i vogël dhe pavarsisht dallimit fetar ne jemi të një gjaku.Ne kemi dëgjuar dhe thirrjet ekstreme se muslimanët skanë vend në shqipëri.Ndoshta ato mendojnë se kanë të drejtë.Ndoshta kanë dhe plane të tjera.Mirëpo gjithsecili do të dojë ta blejë shtrejtë atë që sot po shet me çmim të lirë.

Atëherë Juda, që e kishte tradhtuar, kur pa se e dënuan Jezusin, u pendua dhe ua ktheu krerëve të priftërinjve dhe pleqve të 30 siklat prej argjendi,duke thënë: “Mëkatova duke tradhtuar gjakun e pafaj“. Por ata thanë: “Po ne ç’na duhet? Punë për ty!”. Dhe ai, mbasi i hodhi siklat prej argjendi në tempull, u largua dhe shkoi e u var në litar.Por krerët e priftërinjve i mblodhën këta denarë dhe thanë: “Nuk është e ligjshme t’i vëmë në thesarin e tempullit, sepse është çmim gjaku”.Dhe, mbasi bënin këshillim, me këtë denar blenë “arën e poçarit” për varreza të të huajve.Prandaj këtë arë e quajtën deri ditën e sotme: “Ara e gjakut”. (Mateu27/3-8)

Do të ishte fatale për to nëse këtë nuk do ta kuptonin fjalën e urtë popullore “Kush i bën gropën tjetrit bie vetë brenda”, mjafton kjo për to dhe për luftën e tyre kundër muslimanëve dhe Islamit:

Juda, pra, fitoi një arë, me shpërblimin e paudhësisë, dhe duke rënë kokëposhtë, plasi në mes dhe të gjitha të brendshmet e tij iu derdhën. Kjo iu bë e njohur të gjithë banorëve të Jeruzalemit, sa që ajo arë në dialektin e tyre është quajtur Akeldama, që do të thotë: “Ara e gjakut“.Në fakt, në librin e Psalmeve, është shkruar: “Shtëpia e tij u bëftë e shkretë dhe askush mos banoftë në të!”, dhe: “Tjetër kush e zëntë detyrën e tij!”.(Veprat 1/18-20).

Ne muslimanët duam të mirën e vërtetë për to, duam thellësisht nga zemra që Zoti ti udhëzojë dhe ti bëjë prijës në të vërtetën hyjnore.Ndoshta shumë prej tyre i ka humbur kriteri i vlerësimit hyjnor.Shumë prej tyre kujtojnë se paraja dhe pushteti është Zot dhe bëhen të verbër mbas tyre.Ato harrojnë se kjo botë nuk është vendi i tyre i përhershëm.Europa nuk është Parajsa.Sepse në parajsë nuk ka ateistë, sekularë, politeist, paganë imoralë, homoseksualë,tranvestitë .Parajsa është ndryshe nga imagjinata e tyre materialiste.
Dashuria ndaj materies nuk të çon domosdoshmërisht pranë Zotit.Kush i vlerëson njerzit ose shtetet sipas gjëndjes së tyre materiale nuk është gjë tjetër vetëm se një i vërbër qe bredh nëpër shkretëtirë.

15 Mos e doni botën, as gjërat që janë në botë. Në qoftë se ndokush do botën, dashuria e Zotit nuk është në të (1 e Gjonit – 2/15)

Unë gjithashtu ju kujtoj se të gjithë ne duhet të ndjekim rrugën e profetëve dhe jo rrugën drejt pasurisë materiale.Ne duhet të ndjekim dhe zbatojmë urdhërat e Zotit dhe ju urdhërat e djajve.Është pikërisht rruga e profetëve ajo që do na çojë drejt mbretërisë së Zotit në tokë dhe drejt Jetës së Amshueshme në Parajsën e tij.

Dhe ja, iu afrua dikush dhe i tha: “Mësues i mirë, çfarë të mirë duhet të bëj që të kem jetë të përjetshme?”.
Dhe ai tha: “Pse më quan të mirë? Askush nuk është i mirë, përveç Një të vetmi: Zotit. Tani në qoftë se ti don të hysh në jetë, zbato urdhërimet( E Zotit)”.
Ai i tha: “Cilat?”. Atëherë Jezusi i tha: “Mos vraj, mos shkel kurorën, mos vidh, mos bëj dëshmi të rreme, ndero atin tënd dhe nënën tënde dhe duaje të afërmin tënd si veten tënde”.
I riu i tha: “Të gjitha këto gjëra unë i kam zbatuar që në rini; çfarë më mungon tjetër?”.
Jezusi i tha: “Në qoftë se do të jesh i përsosur, shko, shit ç’të kesh, jepua të varfërve dhe ti do të kesh një thesar në qiell; pastaj eja dhe më ndiq mua”.
Por i riu, kur i dëgjoi këto fjalë, iku i trishtuar, sepse kishte pasuri të madhe.
Dishepujt u habitën shumë nga këto fjalë të tij. Por Jezusi foli përsëri dhe u tha atyre: “O bij, sa e vështirë është që të hyjnë në mbretërinë e Përëndisë ata që mbështeten te pasuria.Dhe po jua përsëris: Është më lehtë të kalojë deveja nga vrima e gjilpërës, se sa i pasuri të hyjë në mbretërinë e Përëndisë”.(Mateu 19/16-24)

Njeriu duhet ti përdori mirësitë e kësaj botë për të fituar kënaqësinë e Zotit, për të mirën e tij shpirtërore dhe trupore.Njeriun nuk duhet ta pengojë pasuria materiale për të ndjekur urdhërat e Zotit dhe mësimet e profetëve.Nuk e kuptoj pse trumpetohen thirrjet e këtyre ateistëve apo laikëve para mësime hyjnore.Nuk e kuptoj pse propaganda e tyre sataniste duhet të pompohet vazhdimisht nëpër media.Kjo nuk i shërben shpirtave të tyre dhe Shqipërisë.Kjo nuk i shërben Europës apo popullit shqiptar.Kjo i shërben Djallit dhe pasuesve të tij. Thirrjet sataniste pavarsisht se mund të hudhin temjan narkotik për të çoroditur mendjet e njerzve ato janë të destinuara të dështojnë sepse ndihma e Zotit do të jetë me Islamin (Paqen) dhe mbi të gjithë besimtarët muslimanë shqiptarë.

Tani unë ju bëj thirrje, o vëllezër, të ruheni nga ata që shkaktojnë përçarje dhe skandale kundër fesë që keni mësuar dhe të largoheni nga ata;sepse ata nuk i shërbejnë Zotit tonë, por barkut të tyre, dhe me fjalë të ëmbla dhe të bukura gënjejnë zemrat e të thjeshtit.
Sepse të bindurit tuaj arriti kudo; prandaj unë gëzohem për ju; dhe dëshiroj që të jeni të mencur për të mirën dhe të thjesht për të keqen.Tani Zoti i Paqes do ta dërmojë së shpejti Satananë nën këmbët tuaja. (Romakëve –16/17-20)