Ju rekomandojmë

E vërteta mbi Dëshmitarët e Jehovait

Altin Torba Prej kohësh rronë e thëna: Nuk njihet e vërteta nga personi, por personi njihet përmes të vërtetës… Në fakt në botë ekziston vetëm një e vërtetë. Për ta arritur atë duhet mund i madh, zgjuarsi dhe ç’është më e rëndësishme argument. Jeta e njeriut është aq e çuditshme saqë e vërteta rreth saj është vështirë të kuptohet kalimthi. ... Shfaq »

Dishepujt (nxënësit) e Jezuit (Pjesa e tretë)

Aisha Stacey Kaptina e pestë në Kur’an bart emrin “El-Maide” (Tryeza e mbushur me ushqim). Është një nga tre kaptinat e Kur’anit që merret posaçërisht me jetën e Jezuit dhe nënës së tij Marisë / hz. Merjemja. Kaptinat e tjerë janë: kaptina e tretë “Ali Imran” (Familja e Imranit) dhe kaptina e nëntëmbëdhjetë, “Merjem” (Maria). Muslimanët e duan Jezuin dhe ... Shfaq »

Disa pyetje të rëndësishme për Trinitetin

Përktheu: Xhodi Hysa Si kristianët dhe Muslimanët pohojnë se Zoti i plotëfuqishëm është i mëshirshëm dhe i drejtë. Muslimanët besojnë se mëshira e Allahut shfaqet tek shumëfishimi i të mirave të njeriut shumë më tepër se sa veprimi i vetë njeriut. Gjithshtu ai me mëshirën etij fal gabimin e njeriut. Kisha nga ana tjetër pohon dhe beson se mëshira e ... Shfaq »

Dhuratat më të mëdha të Zotit për hz. Merjemen

Përgatiti: Mehas Alija Hazreti Merjemja ishte një vajzë që i ishte përkushtuar adhurimit të Zotit. Kushtimi i saj ndaj Zotit ishte i tillë, sa që natën dhe ditën e kalonte në meditim dhe adhurim. Pëcillet se i enjteshin edhe këmbët nga të falurit e saj të gjatë. Fjalët që mori nga Zoti përmes melaqes, engjullit Xhebrail, i cili i dha ... Shfaq »

Debati: “A ËSHTË JEZUSI ZOT?”

DEBATI u realizua më 07.korrik, 1985 në Sallën Albert Royal, London, Britani e Madhe TEMA ishte pyetja: A është Jezusi Zot! PJESËMARRËSIT ishin Dr. Anis Shorosh dhe Ahmed Didat, president i Qëndrës Islamike të Propogandës në Durban të Afrikës së Jugut. Debati, një transkriptim i të cilit jepet në faqet vijuese, u nda në dy pjesë: • Parashtrimi i argumenteve, ... Shfaq »

Debati: A u kryqëzua Krishti?

DEBATI u realizua në gusht të vitit 1981, në Durban të Afrikës së Jugut. TEMA ishte pyetja: A u kryqëzua Krishti? PJESËMARRËSIT ishin Xhosh Mek-Dauell dhe Ahmed Didat, president i Qëndrës Islamike të Propogandës në Durban të Afrikës së Jugut. Debati, një transkriptim i të cilit jepet në faqet vijuese, u nda në tri pjesë: • Parashtrimi i argumenteve, 50 ... Shfaq »

Çka thonë të tjerët për Kuranin

Ajni Sinani Johan Volfgang von Goethe (Gëte), për Kur’anin thotë: “Qoftë e lavdëruar nata e bekuar, në të cilën, Pejgamberit të Zotit, iu shpall, nga lart, Kur’ani, me përkryeshmërinë e tij.“[1] “Sa herë që ne i drejtohemi Kur’anit, në fillim nuk na tërheq, por, ai gjithnjë bëhet edhe më shumë tërheqës, na mallëngjen dhe në fund na detyron ta nderojmë… ... Shfaq »

Cili është dënimi për dhunim në Bibël dhe Kuran

Përse pikërisht ky adresim Jemi dëshmitarë të sulmeve të shpeshta të disa kristianëve kur është në pyetje trajtimi i gruas në Islam. Një hulumtim i shpejtë në internet rezulton me qindra faqe kristiane të cilat satanizojnë thellësisht qëndrimin e Kur’anit dhe Islamit ndaj femrës. Ajo çka bëhet më së shpeshti në shkrimet e tilla është nxjerrja e ndonjë ajeti kuranor ... Shfaq »

Çfarë thonë Ungjilli i Barnabës dhe Islami rreth gjoja “kryqëzimit” të Isait a.s.

(Pjesë e shkëputur nga libri “Të Dërguarit e Allahut” të autorit Ahmed Behxhet, përkthyer nga Sabri Bajgora, botuar nga BIK-u- 2009)Besimi islam rreth Isait a.s. është krejtësisht i kundërt me atë që është shënuar në katër Ungjijtë e kanonizuar, qoftë në atë që thuhet për fundin e Isait a.s. ose për natyrën e tij njerëzore apo hyjnore, që ishte dhe ... Shfaq »

BUJA E MADHE PER ”PASIONET E ISAIT (JEZUSIT)

Filmi i aktorit-regjisorit të famshëm Mel Gibson “Pasioni i krishtit” me në fund është dalë në publikim të përgjithshëm pas debateve mujore. Në SHBA është shikuar me interesim shumë të madh, filmi bëri që disa kinema të supozojnë ajrin e kishës. Miliona krishter kanë qendruar në rradhë për të shikuar këtë punë të rëndësishme për Isain (paqja qoftë mbi të), ... Shfaq »