Shkrime të bashkpuntorëve

A vdiq në kryq Jezusi?

Një varg i veçantë, disi i çuditshëm, në letrën dërguar Hebrenjve (5:7), ngre pyetjen e mësipërme. Më poshtë po jap dy versione përkthimesh të këtij vargu, i pari është përkthim fjalë për fjalë, ndërsa i dyti i parafrazuar,duke synuar kështu qartësinë e plotë kuptimore. I cili, në ditët e mishit të tij, me klithma të larta dhe me lot, i ... Shfaq »

A u kryqezua Jezusi!? (Pjesa e Parë)

A u kryqezua Jezusi!?Xhemis Stafa Ju keni dëgjuar nga gojët e kristianëve se profeti i madh i Zotit, Jezusi është kryqëzuar.Unë do doja të flisja për këtë cështje sipas Kuranit dhe Biblës sepse të krishterët do ti paragjykonin argumentet islamë prandaj i zgjodha të dy librat. Iu riktheva argumenteve biblikë prej të cilave duket qarte në mynyrë argumentuese se kryqëzimi ... Shfaq »

A eshte Bibla fjala e Perendise?

Shkruar nga Halil Ibrahimi Mojsiu në Bibël parashikon ndryshimin/korruptimin e Ligjit (Biblës) pas vdekjes së tij: ‘ Kur Moisiu mbaroi sė shkruari nė njė libėr tėrė fjalėt e kėtij ligji, u dha kėtė urdhėr Levitėve qė mbanin arkėn e besėlidhjes tė Zotit, duke thėnė: “Merreni kėtė libėr tė ligjit dhe vendoseni nė arkėn e besėlidhjes tė Zotit, Perėndisė tuaj, me ... Shfaq »

A u kryqezua Jezusi!? (Pjesa e Dytë)

Ndërkohë që ai me Pjetrin nuk e kishin ungjillin unik për të gjithë njerzit. Madje, duke parë se mua m’u besua ungjilli për të parrethprerët, sikurse Pjetrit ai për të rrethprerët,(Galatësve 2/7) Në ungjillin e Tij ai vendosi dogmën e ringjalljes për të qenë besimi i tij si Farise më i përhapur se ai Saduce. Kije parasysh Jezusin, Mesine dhe ... Shfaq »

A thotë Kur’ani se Bibla është Fjalë e Zotit?

Fatkeqësisht disa të krishterë të pafuqishëm para fakteve të ndërrimit dhe mospajtimeve në Bibël krahas mësimeve të tyre, mundohen ti bindin muslimanët se Kur’ani vërtetë i urdhëron muslimanët që ta besojnë Biblën për Fjalë të Perëndisë. Por a është kjo e vërtetë? Kur’ani flet për Inxhilin – Fjalën e Perëndisë shpallur Jezusit e jo për Ungjillin e shkruar nga Marku, ... Shfaq »

A ka ditur i dërguari i Allahut s.a.v.s. shkrim dhe lexim?!

Pyetja I nderuari shejh, Dr.Jusuf el-Kardavi, Allahu të ruajt. Paqja dhe mëshira e Allahut qoftë mbi ju. E lus Allahun që të jeshë shëndosh e mirë. Jua bëjmë me dije se dy dijetarë tek ne, kanë mendime të ndryshme në disa çështje islame. Për atë, ju drejtohemi juve që të na sqaroni qëndrimin e saktë në dritë të Kur’anit dhe ... Shfaq »

A ishte Muhammedi a.s. vërtet i dërguar i Zotit?!

Ajni Sinani Ka shkrime të shumta nga jomuslimanë që thonë se Muhammedi a.s. ishte një njeri i urtë e i mençur, që pohoi në mënyrë të rremë se është i Dërguari i Zotit! Dhe një numër jo i vogël njerëzish sot në botë janë bërë pré e këtyre shkrimeve tendencioze. Për të kuptuar pavërtetësinë e këtij pretendimi le të zgjedhim ... Shfaq »

A është Kurani një libër i pastrukturuar?

Mustansir Mir Një ndër akuzat e kahershme që kanë mëshuar ndaj Kuranit nga jomyslimanët, është se ai na paska një strukturë dhe formë të çrregullt. Thuhet se nga ajeti në ajet, nuk paska një ndërlidhje fort të kuptimtë dhe se suret e tij qenkan vendosur në një farë mënyre, që bazohet në parimin e papërpunuar të gjatësisë në zvogëlim, një ... Shfaq »

A është Kryqëzuar Krishti?

Halil Ibrahimi Një nga besimet thelemore të Krishtërimit është se Jezusi i quajtur Krisht ka vdekur dhe ka lejuar derdhjen e gjakut të tij për hir të faljes së mëkateve të njerëzimit. Me fjalë të tjera Jezusi ka vdekur në kryq si sakrificë për mëkatet tona. Le ta sqarojmë këtë temë nga Bibla dhe le të shohim se a është ... Shfaq »

A ËSHTË JEZUSI ZOT ? (Pjesa e Parë)

A ËSHTË JEZUSI ZOT ? Ligjerat nga Ahmed Didati Ky program u realizua nga Qendra Ndërkomëtare Islame për zhvillim Kati i tretë, qendra Sejani P.O.Box 2439 Durban Në emër të All-llahut, Mëshiruesit, Mëshirëbërësit. Ju urojmë të gjithëve mirëseardhjen në qendrën e shërbimit Keintington. Do t’i luteshim Imam Faudi Koniliusit të fillojë farset që paraprijnë këtë mbrëmje me një recital nga ... Shfaq »