Ju rekomandojmë

Libri “Kënga e këngëve”

Rezart Beka Problemet që shfaqen gjatë studimit të këtij libri janë të shumta dhe disa prej tyre cënojnë drejtpërdrejt besueshmërinë e tij. 1. Autorësia dhe datimi Autorësia. Libri, në hyrjen e tij (1:1), na siguron se kjo vepër është shkruar e tëra nga vetë mbreti Salomon. Mirëpo RSV e vitit 1952 e përgënjeshtron këtë pretendim duke pohuar: “Ndërkohë që librit ... Shfaq »

Librat e humbura të Biblës

Bibla çfare e kemi sot është një përmbledhje e shumë librave historikë të shkruar nëpër shekuj dhe këto libra kurrë nuk u shkruan me qëllimin që të konsideroheshin për fjalë të Perëndisë. Shumë nga këta libra përmbanin dhe përmbajnë mesazhe nga fjalët e Zotit të shpallura Profetërve por shpesh herë në mënyrë të shtrembëruar dhe jo të saktë. Është rastësi ... Shfaq »

Kush, si dhe pse u ndryshua Bibla

Rezart Beka Ky libër është një ndër ato pak vepra të kritikës tekstuale që janë hartuar me mendimin për të qenë të lexueshme edhe nga publiku i gjerë, ndërkohë që kjo shkencë, sipas autorit të librit, për më se 300 vjet ka vuajtur nga mungesa e lexuesve1. Në të vërtetë, përpara këtij libri, e vetmja përçapje për të shkruar një ... Shfaq »

Kush urdhëron shpatën

Autor: Mr. Ajni Sinani Vazhdimisht armiqtë e Islamit shpifin akuza të rreme kundër Islamit dhe muslimanëve. Ata madje shkojnë deri aty sa ta etiketojnë çdo intelektual musliman të përkushtuar si një “fundamentalist apo ekstremist”. Musliman i vërtetë sipas kundërshtarëve të Islamit është ai që i është dorëzuar shpifjeve dhe mashtrimeve të tyre, që ka humbur xhelozinë për fenë e tij, ... Shfaq »

Kush janë dëshmitarët e Jehovait?

NEXHAT CEKA Duke e parë aktualitetin në trojet tona, ku në kohët e fundit dëgjojmë shpesh për “misionarët e të vërtetës” apo të ashtuquajturit ”Dëshmitarët e jehovës” propagandë kjo e cila po zgjerohet me të madhe, ndaj e pamë të arsyeshme ta sqarojmë të vërtetën e kësaj lëvizjeje të re. Duke mos parë asnjë lëvizje serioze nga ana e atyre ... Shfaq »

Kush i shkroi ungjijtë?

Bart Ehrman Fragment i shkëputur nga libri i autorit Bart Ehrman me titull: “A Brief Introduction to the New Testament”; Oxford University Press, USA (February 19, 2004) Të krishterët proto-ortodoks të shekullit të dytë, shumë dekata pasi shumica e librave të Dhjatës së Re ishte shkruar, pohonin se ungjijtë e përzgjedhur prej tyre ishin shkruar nga dy dishepuj, Mateu-tasksa mbledhësi, ... Shfaq »

Kush e shkroi ungjillin sipas “Gjonit”

Raymond Brown Fragment i shkëputur nga libri i Raymond Brown-it me titull: ‘An Introduction to the New Testament, Doubleday Publisher, New York 1996 Ungjilli i Gjonit tërheq vëmendjen për ekzistencën e një dëshmitari okular në kryqëzimin e Jezusit (19:35), që mesa dukej është “dishepulli i preferuar i Jezusit”1 (19:26). Gjoni 21:20, 24 pohon se ky dishepull i preferuar është dëshmitari ... Shfaq »

KUSH E LËVIZI GURIN?

Ndaj kësaj pyetjeje “I nderuari Ahmed Deedat zgjidhi problemin në mënyrë shumë të thjeshtë dhe bindëse duke ngacmuar mendjet e të gjithë kristianëve të menduar…” Në emër të All-llahut, Të Gjithëmëshirshmit, Mëshirëplotit! “KUSH E LËVIZI GURIN” ose “Kush e rrokullisi gurin?” (Marku 16:3) është një pyetje që ka shqetësuar teologët për 2000 vjet të shkuara. I nderuari Frank Morison, një ... Shfaq »

Kurani: Një udhëzim hyjnor apo një dokument historik

Dr. Aslam Abdullah Disa vite më më parë revista Atlanta botoi një artikull që sfidonte vërtetësinë e Kuranit. Ndërsa muslimanët intelektualë dhe aktivistë hoqën dorë nga sulmi pasi e konsideruan si naiv dhe të pavërtetë, revista Minaret dhe Muslim Observer botoi disa artikuj të gjatë duke analizuar artikullin e revistës Atlanta pikë për pikë. Gazetat përfunduan se sulmet mbi legjitimitetin ... Shfaq »

Kurani, libri i fundit

Javed Ahmad Ghamidi Kurani është libri i fundit dhe jo i pari i fesë që përfaqëson. Historia e kësaj feje është, se kur Zoti e krijoi njeriun në tokë, faktet bazë të fesë u ngulitën në natyrën e tij. Atij iu komunikuan faktet e mëposhtme nëpërmjet paraardhësit të tij Ademit: Së pari ai ka një Krijues, i Cili e ka ... Shfaq »